Vineri şi sâmbătă, pe 13 şi 14 octombrie 2017, la Arenele Romane (cort încălzit) din Bucureşti, are loc cea de-a şaptea ediţie a Maximum Rock Festival. Timp de două zile, pe scenă vor urca: Sodom, Haggard, Anvision, Hypersonic, For the Wicked, Moonsorrow, Nightmare, Stage of Reality, Shade Empire, Anuryzm şi Vlad in Tears.

Trupa Xandria nu va mai concerta, din cauza prelungirii turneului pe care îl susţin în Statele Unite. Cei care doresc returnarea biletului o pot face prin trimiterea unui e-mail la [email protected]

Program Maximum Rock Festival 2017

Vineri, 13 octombrie 2017

For the Wicked
Sodom
Hypersonic

Sâmbătă, 14 ocotmbrie 2017

Haggard
Moonsorrow
Shade Empire
Stage of Reality
Nightmare
Anvision
Anuryzm
Vlad In Tears

Una dintre cele mai cunoscute şi apreciate trupe de thrash metal, Sodom, a fost înfiinţată în 1981, în Germania. Alături de Kreator, Destruction şi Tankard face parte din „The Big 4” Teutonic Thrash Metal. Cu 15 albume de studio lansate până în prezent, trei albume live, două compilaţii şi şase EP-uri, Sodom este una dintre cel mai bine vândute trupe de thrash metal din toate timpurile.

Cu sute de concerte susținute în peste 30 de țări, trupa germană Haggard revine în Bucureşti, ca headliner în cea de-a doua zi de festival. Parcursul muzical, de peste 25 de ani, al trupei cuprinde patru albume de studio, două DVD-uri lansate, apariţii la cele mai importante festivaluri de gen din Europa şi o bază loială de fani. Multitudinea de instrumente, componenţa diversă a trupei creează sound-ul inconfundabil al trupei. Trei instrumentişti români: Cosmin Nechita (vioară), Ștefana Sabău (oboi) și Cătălina Popa (flaut) se regăsesc printre muzicienii cu care Haggard colaborează.

Anvision, trupă de progresiv metal din Polonia, a fost înfiinţată în 2007. Formaţia a concertat în deschiderea concertelor pe care Tarja Turnen le-a susţinut în Europa şi au putut fi urmăriţi la Timişoara.

Din Italia vine trupe de simfonic power metal Hypersonic. Ambele albume de studio ale trupei „Fallen Melodies” (2011) şi „Existentia” (2016) au fost primite cu aprecieri din partea presei de specialitate.

Moonsorrow, originari din Finlanda, s-au format în 1995. Este considerată una dintre cele mai bune formaţii de folk metal din scena internaţională. Cel mai recent material discografic al trupei „Jumalten Aika” (Age of Gods) a fost lansat în 2016.

Consideraţi pionieri ai genului heavy metal francez, Nightmare au devenit cunoscuţi o dată cu concertul pe care l-au susţinut în deschiderea Def Leppard în 1983. Discografia lor cuprinde 10 albume de studio, două albume live şi un EP.

Înfiinţată în 2014 în Italia, Stage of Reality este o trupă al cărei stil îmbină rock-ul progresiv cu hard rock. În 2014 au lansat „The Breathing Machines”, iar în octombrie 2017 lansează cel de-al doilea material discografic intitulat „Stage of Reality”.

Shade Empire este o trupă de simfonic/melodic black metal, de origine finlandeză formată în 1999. De-a lungul timpului, formaţia a câştigat atenţia şi încrederea publicului prin stilul lor, o combinaţie de sunete agresive de chitară, tobe alături de secvenţe electro şi linii de bass dure.

Din Emiratele Arabe Unite vine trupa de heavy metal progresiv Anuryzm înfiinţată în 2010. În perioada 2012-2013, formaţia a cântat alături de nume importante ale scenei metal: Nightwish, Epica, Dark Tranquillity, Avenged Sevenfold sau Yngwie Malmsteen.

For The Wicked este o trupă originară din Cluj Napoca şi face parte din noul val de metal românesc. În 2015 au câştigat  Marele Premiu la Posada Rock şi  Best Metal Newcomer la premiile Metalhead. În cei doi ani de activitate, For the Wicked a lansat două EP-uri, a susţinut concerte în toată ţara, iar în luna mai 2017 a pornit în turneul „The Fake Metal Tour” în Franţa alături de trupa Ze Gran Zeft.

Vlad In Tears, formată îniţial în Italia, ulterior relocându-se în Germania, este o formaţie de gotic metal/dark metal. De la înfiinţarea trupei (2006) până în prezent, Vlad In Tears au lansat patru albume de studio, cel mai recent „Unbroken” (2016) a fost promovat printr-un turneu în Germania.

Bilete şi Abonamente Maximum Rock Festival 2017

Biletele şi abonamentele pentru cea de-a şaptea ediţie a Maximum Rock Festival 2017, ce are loc pe 13 şi 14 octombrie la Arenele Romane (indoor) din Bucureşti, pot afi achiziţionate online de pe www.ambilet.ro şi din reţeaua Ambilet, la preţuri care diferă în funcţie de perioada de achiziţionare:

Categorie Preţ
Primele 300 de bilete de o zi  75 lei
Următoarele 300 de bilete de o zi 90 lei
Abonament Early Bird 1 89 lei
Abonament Early Bird 2 99 lei
Abonament Early Bird 3 115 lei
  • Abonamentele Early Bird 3 sunt în număr limitat de 300 de bucăţi. De asemenea, primele 100 de persoane care achiziţionează bilete pot beneficia de un discount de 10% din preţul anunţat folosind codul MaximumRockFestival ca voucher.
  • Pentru confortul participanţilor, sunt puse în vânzare doar 1200 de bilete.

Maximum Rock Festival este un eveniment organizat de Promusic Events şi Maximum Rock.