Cu puţin timp înaintea show-lui Metall All Stars din Bucureşti, am avut ocazia să vorbim cu Zakk Wylde. Dacă pe scenă apare ca un maestru incontestabil al chitarei electrice, capabil să hipnotizeze un public numeros cu virtuozitatea sa şi cu aspectul de viking aprig, în spatele scenei, artistul este o prezenţă amabilă, cu un dezvoltat simţ al umorului şi foarte sociabil.

RECENZIE: Metal All Stars – un show grandios cu greii metal-ului

Jeffrey Phillip Wielandt, pe numele său real, şi-a început cariera de muzician în oraşul natal, iar în 1987, la doar 20 de ani, a devenit chitarist şi co-autor, pentru Ozzy Osbourne. La acea vreme era considerat un fel puşti minune al chitarei, uşor de remarcat după pleata blondă şi bogată. Chiar dacă acum nu mai cântă cu Ozzy, Zakk Wylde vorbeşte cu respect şi drag despre el. În prezent, Zakk are propria sa trupă, Black Label Society, alături de care a concertat în 2012, în Bucureşti.

Despre experienţa de atunci, din cadrul festivalului Tuborg Green Fest – Rock The City 2012, artistul nu îşi mai amintea foarte multe, dar i-ar plăcea să revină cu Black Label Society într-un concert. „Cu siguranţă voi reveni cu Black Label (n.r. Black Label Society) aici. Ştii, nouă ne place să cântăm oriunde, indiferent de ocazie, bar mitzvah, bal de liceu, petreceri, noi vom fi acolo, câtă vreme suntem doriţi pentru distracţie şi avem catering.

Metal All Stars ca experienţă marca Jimi Hendrix

Proiectul Metal All Stars îi face plăcere pentru că îi aduce aminte de experienţele lui Jimi Hendrix, unul din idolii lui, după care şi-a botezat şi unul din cei patru copii. „Îmi place să ne adunăm aşa, şi să avem sesiunile de jamming, seamănă foarte mult cu o experienţă de tipul Jimi Hendrix, e foarte plăcut să faci un show aşa. Sunt o mulţime de cântece grozave, cel puţin pentru mine şi mă bucur să am ocazia să fac aceste cover-uri, alături de toţi aceşti oameni. Da, îi cunoşteam pe majoritatea dintre ei, dar acum facem parte din aceeaşi echipă şi e grozav.

Zakk Wylde a povestit o întâmplare amuzantă din turneul Metal All Stars, dovadă că îi place să îşi distreze colegii de scenă şi nu numai. „Chiar aseară am avut o experienţă drăguţă, ca să-i distrez pe toţi pe drum, mai ales că nimeni nu dormea. Mă pregătesc de o probă pentru Chippendales la finalul acestui turneu, aşa că m-am dat cu ulei de bebeluşi şi i-am distrat pe toţi cu mişcările mele de chippendale. Cam asta a fost aseară, toată lumea râdea cu poftă, a fost grozav”

Foarte diplomat, Zakk Wylde a spus că nu are nicio preferinţă aparte, în ceea ce îi priveşte pe colegii săi de scenă din proiectul Metall All Stars. „Îmi place să-i văd pe toţi, pentru că nu mi-ar plăcea să fiu lăsat pe afară sau blocat. Sunt căsătorit de 28 de ani, aşa că asta sună rezonabil.

În ceea ce priveşte cântecele preferate din setlist-ul concertului, Zakk Wylde s-a declarat încântat de cover-ul piesei „Stairaway to heaven” al colegei sale de scenă, Kobra Paige. „Ar trebui să ascultaţi şi varianta ei, sună foarte bine.
În legătura cu turneul Metal All Stars, artistul se aşteaptă ca, oriunde vor ajunge, publicul să se simtă bine şi să se distreze, alături de cei de pe scenă.

După acest turneu, Zakk Wylde va relua proiectele cu Black Label Society şi cine ştie, poate va reveni cât mai curând în România, în cadrul unui concert.