Epica revine în Transilvania la Festivalul ARTmania cu un nou album: „Requiem for the Indifferent„. Epica va concerta în premieră pe scena din Piaţa Mare alături de Trail of Tears şi Die Toten Hosen vineri, 10 august 2012.

Află mai multe detalii despre ARTmania Festival 2012!

Curioşii pot asculta acum pe internet „Storm The Sorrow”, un extras single de pe albumul cu numărul cinci în discografia trupei. Şi tot în spiritul secolului vitezei, trupa publică în fiecare săptămână câte un instrument înregistrat în studio pentru piesa „Monopoly on Truth„, prima piesă de pe albumul „Requiem for the Indifferent„.

Albumul va fi lansat în martie prin Nuclear Blast şi conţine 13 piese cu mesaje dedicate încercărilor prin care trec oamenii din zilele noastre, susţinute de compoziţiile lor instrumentale inconfundabile. „Design Your Universe„, penultimul album Epica, s-a bucurat de un succes indiscutabil. Majoritatea concertelor au fost sold-out, inclusiv spectacolul de la Bucureşti. Aşa au început şi anul 2012: evenimentele de lansare din Olanda şi cinci concerte din Europa au rămas fără bilete de vânzare.

Aşa porneşte Epica în turneul european de lansare din martie până la sfârşitul lunii mai, iar în vară, formaţia îşi va promova noul album pe scenele celor mai îndrăgite festivaluri din lume: MetalCamp în Slovenia, Summer Breeze în Germania, ProgPowerUSA şi altele, via ARTmania România.

Sascha Paeth a produs şi acest album Epica la studioul său de înregistrări din Wolfsburg, Germania. Sascha Paeth mai lucrează pentru Edguy, Kamelot, Rhapsody, Avantasia, Lunatica şi alte formaţii cu sunet impecabil. Coperta albumului este realizată de controversatul artist german Stefan Heilemann, semnatarul artwork-ului „Design your Universe„, binecunoscut şi pentru colaborările cu Nightwish, Pain, Sons of Season, Atrocity, Leaves’ Eyes, MaYaN sau Indica.

În 2012, Festivalul ARTmania de la Sibiu va avea loc în perioada 6 – 12 august şi va oferi iubitorilor de artă un program cultural variat ce va include concerte, expoziţii, workshop-uri şi alte evenimente speciale dedicate artelor frumoase. Concertele din Piaţa Mare vor avea loc în zilele de vineri şi sâmbătă, 10 şi 11 august. Tuborg susţine în continuare Festivalul ARTmania în calitate de bere oficială.

Biletele şi abonamentele pentru ARTmania Festival Sibiu 2012 pot fi achiziţionate din reţelele magazinelor Diverta şi Eventim şi online, prin www.shop.artmania.ro, www.eventim.ro sau www.myticket.ro, la prețul de 80 lei pentru abonamente și 70 lei pentru bilete în luna februarie. În martie și aprilie, abonamentul va costa 110 lei, iar biletul 80 lei. În mai și iunie: 130 lei/abonament și 90 lei/bilet, urmând din iulie și până în ultima zi a festivalului un abonament să coste 150 de lei, iar un bilet să coste 100 de lei.

Proiect cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.