Deadmau5, Trentemøller, House of Pain, Duke Dumont, Maceo Plex şi Slaves sunt printre cele mai recente confirmări pentru cea de-a cincea ediţie a festivalului Electric Castle. Aceştia se alătură numelor care deja şi-au anunţat prezenţa la Castelul Bánffy din Bonţida, între 12 şi 16 iulie 2017, printre care: alt-J, Moderat, Nero, Noisia şi Architects.

Electric Castle Festival promite o ediţie spectaculoasă, dedicată diversităţii muzicale şi culturale, la care sute de artişti vor urca pe cele 9 scene ale festivalului. Cele mai noi confirmări îi aduc pe afişul festivalului pe Deadmau5, Trentemøller, House of Pain, Maceo Plex, GusGus, Sohn şi rebelii Slaves, ei reprezentând o largă paletă de genuri muzicale: de la progressive house, techno, hip-hop, punk rock sau reggae.

Acestora li se adaugă Eats Everything, Cassy, Claptone, Atari Teenage Riot, Tommy Cash, Fanfara Ciocârlia, S.P.Y., Troyboi, Beardyman & The Masters of Distraction, Punnay Masssif, Coma, Luna Amară, MJ Cole, Flic Flac, Zwette, Kornel Kovacs, Reggae Roast, Kenny Ken şi King Jammy. Line-up-ul va fi completat de noi nume ce vor fi anunţate peste doar câteva săptămâni, ediţia din acest an prefigurându-se a fi una a recordurilor atât din punct de vedere muzical, cât şi ca spaţii, organizare şi logistică.

Programat pentru 12-16 iulie 2017, miercuri fiind „ziua zero”, Electric Castle ajunge la ediţia a 5-a să acopere o suprafață de 220.000 de metri pătraţi, 9 scene din care două acoperite inclusiv în zona de public, toate pregătite pentru cei 130.000 de participanţi estimaţi.

Deadmau5, Trentemøller, House of Pain vin la Electric Castle 2017

De şase ori nominalizat la premiile Grammy pentru producţiile sale muzicale, de trei ori câştigător al celei mai mari competiţii globale dedicate DJ-ilor, Deadmau5 este un artist cu un palmares de zeci de premii şi milioane de fani. Canadianul este unul dintre titanii muzicii electronice. Contestat de mulţi, Deadmau5 este un anti-star, ce nu s-a ferit niciodată să aducă critici industriei muzicale. Tocmai din acest motiv a ales să se retragă 3 ani de zile, pentru a lucra la noul său album „W:/2016ALBUM/”, lansat de curând. Rezultatul este spectaculos, artistul fiind cu adevărat mândru.

Trentemøller este cunoscut pentru muzica sa sofisticată, dar şi pentru spectacolul adevărat cu care îşi răsplăteşte fanii la fiecare întâlnire live. Anders Trentemøller este un artist complex, care şi-a început cariera pe ritmuri indie rock în Copenhaga, iar ulterior s-a dedicat muzicii electronice. A monopolizat ani de-a rândul topurile şi premiile industriei muzicale din Danemarca, unde a câştigat distincţii precum „Artistul anului”, „Producătorul muzical al anului”, dar şi „best live act”.

House of Pain, cunoscuţi pentru îndemnul „Jump around!”, se află în plin turneu aniversar, sărbătoresc 25 de ani de activitate. La Bonţida vin într-o formulă care îi include pe toţi membrii originali ai trupei, respectiv DJ Lethal, Dannyboy şi Everlast. Va fi un show ce combină hip-hop şi rock, în care electricii vor putea asculta cele mai cunoscute hituri, atât din repertoriul House of Pain, cât şi dintre cele care au marcat cariera solo a lui Everlast.

Duke Dumont ajunge pentru prima dată în România într-un moment al carierei în care este recunoscut ca o forţă pe scena muzicii electronice. Single-urile lui „Need U (100%)” şi „I Got U” au ajuns pe locul I în UK Singles Chart în 2013 şi 2014, o performanţă cu atât mai remarcabilă cu cât, în 2014, „Need U (100%)” a fost nominalizat şi pentru un premiu Grammy, în categoria „Best Dance Recording”, iar artistul a ocupat şi locul II al clasamentului UK Singles cu piesa „Won’t Look Back”.

Rebeli şi energici, punkerii de la Slaves şi-au început activitatea în 2012 în Marea Britanie, spunându-şi „noi nu vom cânta niciodată pe o scenă, aşa că măcar să facem ceva ce ne place maxim să facem”. Poate tocmai sinceritatea mesajului lor i-a propulsat în topuri: de la primul single, „Hey”, urmat în succesiune rapidă the „The Hunter”, Slaves au fost recunoscuţi de întreaga industrie şi chiar nominalizaţi de BBC pentru premiul „Sunetul anului 2015”. Ambele lor albume, lansate în 2015 şi 2016, au avut nevoie doar de câteva zile pentru a câştiga una din primele 10 poziţii în UK Albums Chart.

GusGus este o trupă din Reykjavik, Islanda, fondată în 1995 şi cu nouă albume de studio în palmares. Formată iniţial ca o trupă de teatru şi film, GusGus au devenit rapid cunoscuţi pentru muzica lor, fiind în acelaşi timp o rampă de lansare pentru membri care au decis să urmeze cariere solo. GusGus se află azi la îmbinarea între tehno, trip-hop şi house, dar trupa a experimentat cu o mulţime de stiluri şi a avut colaborări cu artişti precum Bjork, Depeche Mode sau Sigur Ros.

Sohn este dovada clară că în muzica de astăzi stilurile există doar pentru a fi amestecate şi a reda ceva cu totul nou. Muzică electronică în combinaţie cu R&B şi cu puternice nuanţe de blues, totul e posibil dacă rezultatul este unul creativ, iar britanicul Sohn reuşește asta foarte bine.

Lista de artiştilor confirmaţi până acum la Electric Castle 2017 este formată din: alt-J, Moderat, Nero, Noisia, Architects, A-Track, Dixon, DJ Sneak, Âme Live, Soom T, Metrik, Etherwood, Crazy P Soundsystem, Deadmau5, Trentemøller, House of Pain, Duke Dumont, Slaves, Maceo Plex, Eats Everything, Cassy, Claptone, Atari Teenage Riot, Tommy Cash, Fanfara Ciocârlia, S.P.Y., Troyboi, Beardyman & The Masters of Distraction, Punnay Masssif, Coma, Luna Amară, MJ Cole, Flic Flac, Zwette, Kornel Kovacs, Reggae Roast, Kenny Ken şi King Jammy.

Abonamente Electric Castle Festival 2017

Abonamentele pentru Electric Castle Festival 2017 se pun din nou în vânzare pe 16 februarie 2017, în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro şi pe site-ul oficial al festivalului.

*Joi, 16 februarie, biletele pentru ediţia a 5-a a festivalului costă doar 369 de lei cu condiţia să fie achiziţionate online în baza unui card bancar Mastercard sau Maestro. Începând de vineri, 17 februarie, preţul abonamentelor se ridică la 399 de lei.

Categorie Preţ promo Preţ întreg
General Access Pass*  369 lei + taxe 499 lei + taxe bilete
General Access Pass*  399 lei + taxe 499 lei + taxe bilete
General Access Pass + camping 419 lei + taxe 599 lei + taxe bilete
Premium Pass - 899 lei + taxe bilete
Premium Pass + camping - 999 lei taxe bilete
The Black Ticket - 9999 lei bilete