Mult aşteptata revenire a lui Cristi Minculescu pe scena muzicală românească va avea loc în decembrie 2012 în cadrul unui turneu unplugged pe care artistul îl va susţine alături de noua lui trupă, Lotus. În plus, fostul solist al trupei Iris pregăteşte un duet alături de Paula Seling şi un spectacol special de Revelion.

Despărţirea lui Cristi Minculescu de trupa Iris a adus multă tristeţe fanilor legendelor rock, însă era de aşteptat ca solistul să nu poată sta mult departe de scenă. Într-un anunţ oficial făcut astăzi, 12 noiembrie 2012, Cristi îşi anunţă revenirea pe scenă alături trupa Lotus, formată de Cristi alături de muzicieni din Germania, punând astfel capăt zvonurilor apărute în ultima perioadă.

Un prim proiect Lotus este un turneu unplugged susţinut în patru oraşe: Sibiu, Bucureşti, Braşov şi Constanţa, biletele urmând a fi disponibile la fiecare locaţie în parte. Conceptul este unul inedit, pe care solistul şi-a dorit să îl pună în practică de ceva timp. Astfel, timp de 90 de minute trupa va prezenta o istorie a muzicii rock ce va conţine piese ce vor fi recunoscute încă de la primele acorduri.

Program turneu Cristi Minculescu şi Lotus

Dată Oraş Locaţie
6 decembrie 2012 Sibiu Oldies Pub
7 decembrie 2012 Bucureşti True Club
8 decembrie 2012 Braşov Times Pub
9 decembrie 2012 Constanţa Phoenix

Pentru Sărbători, Cristi a pregătit o piesă specială alături de talentata Paula Seling. Despre colaborarea cu legandarul rocker, Paula a declarat pentru Magic FM: „Cel mai drag în acest moment îmi este duetul pe care urmează să-l fac. Am o piesă pe care am scris-o împreună cu Andrei Tudor pentru vocea lui Cristi Minculescu şi a mea. Este un duet cu o piesă de sărbători care se numeşte
«Lumi paralele»”
.

Cristi Minculescu a intrat sub umbrela Fundaţiei Phoenix, agenţie care o reprezintă şi pe Paul Seling, şi care a anunţat că trupa Lotus va avea parte de o lansare memorabilă. Este vorba despre un show deosebit de Revelion despre care vor fi anunţate mai mult detalii în curând.

Artistul şi-a anunţat retragerea din trupa Iris la finalul verii, susţinînd ultimul concert alături de foştii săi colegi în faţa a peste 5000 de persoane la Bonţida în judeţul Cluj. Locul său în trupă a fost luat de Toni Şeicărescu de la Direcţia 5, alături de care Iris va susţine primul concert de mari proporţii în martie 2013.