Joi, 22 decembrie 2016, de la ora 19:00, Tudor Gheorghe susţine concertul „Tot Degeaba!” la Sala Palatului din Bucureşti. Spectacolul este o formă de protest prin care artistul îşi arată preocuparea pentru problemele ţării şi pentru felul în care România este guvernată.

Sub bagheta dirijorului şi orchestratorului, Marius Hristescu, evenimentul de anul acesta este o continuare a proiectului „Degeaba… ?!”, lansat în 2013, despre care maestrul Tudor Gheorge declara: „Un concert ca şi România, cu disperare, cu frustrare, dar şi cu iertare şi speranţă”.

Tudor Gheorghe este un cântăreţ de muzică tradiţională care a debutat mai întâi ca actor, rolul „Paznicului tânăr” din piesa lui Victor Eftimiu, „Cocoșul negru”. În 1969, maestrul susţine pentru prima oară un recital, „Menestrel la curţile dorului”, moment care a atras simpatia publicului şi prin care s-a făcut remarcat. În cadrul spectacolului au fost interpretate poezii din opera lui Lucian Blaga, Tudor Arghezi şi Ion Barbu.

În perioada regimului comunist, artistului i-a fost interzis să mai concerteze timp de un deceniu, până la începerea Revoluţiei. De altfel, majoritatea spectacolelor lui Tudor Gheorghe au fost cenzurate în perioada comunistă, cel mai bun exemplu fiind spectacolul „Pe-un franc poet”, care a fost oprit imediat după premieră.

Prima producţie discografică a maestrului Tudor Gheorghe a fost lansată în anul 1973, „Viaţa lumii”. Au urmat şi alte albume de succes printre care: „Veniţi, privighetoarea cântă” (1976), „Suflet de român” (2000), „Între râsuri şi trandafiri” (2005), „… de Primăvară” (2009). În total, au fost lansate peste 25 de materiale sub semnătura Tudor Gheorge. „Au înnebunit salcâmii”, „Acolo este ţara mea”, „Vin colindătorii”, „Dorul călător” se numără printre cele mai cunoscute şi îndrăgite piese ale artistului.

Bilete Tudor Gheorghe la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul Tudor Gheorghe de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 22 decembrie 2016, pot fi achiziţionate online de pe www.blt.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria Golden VIP 247 lei
Categoria VIP 227 lei
Categoria I 197 lei
Categoria II 167 lei
Categoria III 147 lei
Categoria IV 107 lei

Din respect pentru artist şi pentru spectatori, organizatorii au decis ca după ora 19:10, accesul în sală să nu mai fie permis. De asemenea, imediat după începerea concertului, locurile îşi pierd valabilitatea. Copiii sub 7 ani nu pot participa la spectacol.