Acest eveniment a avut loc in data de 13 May 2015.
Vezi alte evenimente cu , .
Vezi alte evenimente la din .

Miercuri, 13 mai 2015, de la ora 20:00, Selah Sue revine în România, la Arenele Romane din Bucureşti, în turneul de promovare a albumului „Reason”, un disc prin care artista îşi regăseşte adevărata identitate muzicală. Concertul va fi deschis de trupa Tony Baboon.

Programul concertului:
19:00 – acces
20:00 – Tony Baboon
21:00 – Selah Sue

RECENZIE: O seară liniştită cu Selah Sue, pentru a doua oară la Bucureşti

La patru ani de la realizarea albumului de debut, Selah Sue (Sanne Putseys) a revenit pe piaţa muzicală cu „Reason”, un disc în care electro-soul-ul, trip-hop-ul şi beaturi house alternează eteric într-un amalgam artistic şi cultural memorabil. Artista însăşi defineşte „Reason” drept „o ecuaţie cu multe variabile”, fiind energic şi emoţionant, îndemnând la empatie şi confesiuni.

Albumul este un echilibru perfect pe care artista l-a căutat în cât mai multe studiouri de înregistrare, în special în Belgia, dar şi în Londra, Jamaica şi Los Angeles, cu doi producători experimentaţi, Dane Robin Hannibal (Little Dragon, Kendrick Lamar) şi suedezul Ludwig Göransson, cunoscut pentru colaborarea sa cu pop-trio-ul HAIM şi rapperul american Childish Gambino.

Pe acest album regăsim primul său cântec de dragoste, „Together”, înregistrat cu Gambino, fiind o radioasă declaraţie de iubire hip-hop, învăluită de percuţie urbană şi synth-uri punctate.

„Fear Nothing”, o altă piesă pe ritmuri trip-hop, a fost compusă şi produsă în Londra de Matt Schwartz, compozitorul şi DJ-ul britanic care a compus împreună cu Massive Attack „Dissolved Girl”. Piesele „I Won’t Go for More” şi „Reason” sunt un ecou al artistei aşa cum o ştim, construind melodii frumoase cu chitara sa acustică Taylor, cu aranjamente de coarde şi tempouri ce merg de la funk la jazz la bossa nova.

Cu piesa „Always Home”, realizată în colaborare cu ambii săi producători, Selah Sue impresionează prin virtuozitatea sa vocală. „Alone”, ce te trimite cu gândul la disco-ul anilor ’80, e compusă în Los Angeles, în 2012, în noaptea în care a murit Whitney Houston.

O reflecţie în oglindă, „Sadness”, scrisă şi produsă în Jamaica cu producătorul Troy Taylor (Whitney Houston, Aretha Franklin) trimite la gloria epocii soul.

Seara concertului pe care Selah Sue o îl susţine la Bucureşti va fi deschisă de trupa Tony Baboon, proiectul românesc ce îmbină reggae-ul cu muzica soul şi rap, lansat în 2013, de Adrian Cârciova.

Până în acest moment Tony Baboon are şase single-uri lansate care au putut fi ascultate atât la radiouri din România, cât şi la radiouri din Statele Unite ale Americii, Germania sau Mexic. Principalul subiect abordat în muzica lui Tony este natura, ca unică entitate supremă reală la care avem acces. Ceea ce Tony îşi propune să realizeze prin muzica sa este un întreg Performance Act, pe care l-a numit Tropical Jazz.

Bilete Selah Sue la Arenele Romane din Bucureşti

Biletele pentru concertul Selah Sue de la Arenele Romane din Bucureşti, de pe 13 mai 2015, au fost puse în vânzare în reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ. Până pe 19 aprilie inclusiv, biletele costă 99 lei, pentru acces general, sau 129 lei, la Golden Ring.

Categorie Preţ Presale Preţ normal Preţ intrare
Acces general 99 lei 120 lei 140 lei cumpără bilete
Golden Ring 129 lei 150 lei 170 lei cumpără bilete

Concertul Selah Sue de la Arenele Romane din Bucureşti este organizat de Events.