Acest eveniment a avut loc in data de 17 Dec 2016.
Vezi alte evenimente cu , , .
Vezi alte evenimente la din .

Sâmbătă, 17 decembrie 2016, începând cu ora 19:30, „Artist in Residence” închide stagiunea de jazz din acest an cu un concert extraordinar, la Sala Mare ARCUB de la Hanul Gabroveni din Bucureşti. În concertului vor urca pe scenă trei pianişti români de excepţie: Lucian Ban, curatorul şi artistul în rezidenţă al acestei stagiuni, Mircea Tiberian şi Toma Dimitriu.

După ce seria de concerte a debutat cu artişti precum Cristian SoleanuAmina Claudine Myers şi Paolo Profeti European Collective, a venit rândul altor profesionişti din industria jazz-ului să fie invitaţi ai proiectului „Artist in Residence”. Un moment muzical interesant din cadrul evenimentului va fi colaborarea cu tânărul pianist Toma Dimitriu şi cea cu Mircea Tiberian, o figură proeminentă a jazz-ului din România contemporană.

Cei doi invitaţi vor susţine un concert de jazz la două piane, iar piese de pe discul „The Pale Dot”, editat de Fiver House Records, vor fi alternate cu improvizaţii ce scot în evidenţă caracteristicile jazz-ului contemporan. În a doua parte a concertului, pianistul Lucian Ban va susţine „Mr Joy, a celebration of Paul Bley”, un recital de pian dedicat celebrului Paul Bley, care a fost un vizionar al pianului ce a influenţat generaţii întregi de artişti.

Bilete Lucian Ban, Mircea Tiberian şi Toma Dimitriu la Hanul Gabroveni din Bucureşti

Biletele pentru concertul Artist in Residence: Lucian Ban, Mircea Tiberian şi Toma Dimitriu, susţinut la Hanul Gabroveni din Bucureşti, pe 17 decembrie 2016, pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (str. Lipscani 84-90) sau online de pe www.arcub.ro, la preţul de 50 lei sau 25 lei pentru elevi, studenţi, pensionari.

Iniţiat de către unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni români de jazz, pianistul Lucian Ban, programul „Artist In Residence” este modelat după programe similare din lume – San Francisco Jazz, Programele organizaţiei Serious în UK, Roulette în New York sau Bimhuis în Amsterdam. Muzicianul îşi propune să pună în centru Artistul-Curator, într-o serie de concerte cu focus tematic, iar „21st century jazz – de la tradiţie la avangardă” este conceptul curatorial propus pentru această primă stagiune de jazz la ARCUB.

Proiectul „Artist in Residence” este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.