Sâmbătă, 25 februarie 2017, de la ora 20:00, Kenny Garrett susţine concertul „Do Your Dance”, pentru promovarea albumului cu acelaşi nume, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca. Spectacolul are loc la două zile după show-ul artistului de la Bucureşti, iar evenimentele sunt organizate în cadrul seriei Jazz Syndicate Live Sessions. 

După concertul de la Bucureşti, din 2016, saxofonistul Kenny Garrett  va concerta la Cluj-Napoca unde îşi va promova unele din cele mai noi compoziţii de pe cel mai recent album al său, „Do Your Dance” (2016). Artistul revine pentru al treilea an consecutiv în România alături de celebrul său Quintet pentru toţi iubitorii de jazz din ţară.

„Nu vă aşteptaţi să cânt la fel ca la ultimul meu concert. Mă schimb mereu, urmărind ceea ce spiritul meu simte”, spune Kenny Garrett, care îi va face pe clujeni să stea în picioare şi să danseze pe ritmuri de jazz, pe toată durata concertului. Muzica va prelua controlul, mişcările vor veni de la sine, iar spiritul jazz va acapara întreaga atmosferă.

Considerat de publicaţia Washington City Paper drept „cel mai important saxofonist alto al generaţiei sale”, iar de către The New York Times „cel mai admirat saxofonist alto de jazz după Charlie Parker”, Kenny Garrett a debutat în 1978 în cadrul orchestrei lui Duke Ellington. Şase ani mai târziu, artistul şi-a lansat primul album solo, „Introducing Kenny Garrett”.

Saxofonistul a îmbinat întotdeauna performanţele live din concerte şi festivaluri cu munca în studiourile de înregistrări. Astfel, până în prezent, discografia sa este compusă din 19 albume în calitate de lider şi alte 31 de materiale ca sideman. Pentru activitatea sa, muzicianul a primit 5 nominalizări şi un premiu Grammy în 2010, la categoria „Cel mai bun album instrumental de jazz”, pentru materialul „Five Peace Band – Live” (2009).

De-a lungul carierei sale, artistul a colaborat cu unii dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai jazz-ului contemporan, precum: Art Blakey, Joe Henderson, Brad Mehldau, Freddie Hubbard, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Brian Blade, Marcus Miller, dar şi cu mulţi alţi artişti de renume.

„Am cântat cu Sting, am cântat cu Guru sau Q -Tip, dar am urcat pe scenă şi alături de legende ale muzicii, cum ar fi Woody Shaw, Freddie Hubbard sau Art Blakey & the Jazz Messengers. Am iubit întotdeauna muzica, în toată varietatea ei”, declară Kenny Garrett.

Bilete Kenny Garrett la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca

Biletele pentru concertul Kenny Garrett – „Do Your Dance” de la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, de pe 25 februarie 2017, pot fi achiziţionate de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţinarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria 1 155 lei cumpără bilete
Categoria 1A 140 lei cumpără bilete
Categoria 1B 130 lei cumpără bilete
Categoria 4 120 lei cumpără bilete
Categoria 5 110 lei cumpără bilete
Categoria 6 100 lei  cumpără bilete
Categoria 7 80 lei  cumpără bilete
Categoria 8 60 lei  cumpără bilete

Concertul Kenny Garrett de la Cluj-Napoca este organizat de Jazz Syndicate Live Sessions.