Marţi, 22 noiembrie 2016, de la ora 20:00, pianistul şi compozitorul maghiar, HAVASI, concertează la Sala Palatului din Bucureşti. Spectacolul face parte din turneul modial HAVASI Landmark World Tour şi are ca invitat special pe solista Lisa Gerrard, fostă membră a trupei Dead Can Dance, dar şi compozitor asociat şi interpret al coloanei sonore a peliculei Gladiatorul.

Concertele HAVASI sunt un concept original, rezultat al colaborării dintre regizorul american de creație, Brian Burke şi designerul francez Gilles Papain. Astfel, spectacolul reuşeşte să abordeze muzica clasică într-o manieră modernă şi neconvenţională. Piesele interpretate în cadrul concertului sunt compoziţii proprii ale pianistului, asta fiind acompaniat şi de alţi instrumentişti.

Turneul mondial de anul acesta a debutat cu un concert în Manhattan, New York City, şi a cunoscut un succes răsunător. Publicul american l-a aplaudat pe artist la scenă deschisă timp de 15 minute, iar presa de peste ocean a scris că HAVASI este „cel mai important export al Ungariei după Bartok”.

Balázs Havasi s-a născut în anul 1975 la Budapesta şi a cochetat cu pianul de la vârsta de patru ani. A studiat la Academia de muzică „Franz Liszt”, una dintre cele mai prestigioase universităţii de profil din lume. HAVASI şi-a înfinţat propria casa de discuri şi s-a făcut cunoscut ca producător şi compozitor. De-a lungul timpului artistul a lansat 11 albume. „The Storm”, „Spring Wind”, „The Road” sunt unele dintre cele mai populare compoziţii ale lui HAVASI.

În 2009, HAVASI a fost declarat de cei de la Cartea Recordurilor, cel mai rapid pianist din lume. HAVASI a concertat în faţa a peste 46.000 de oameni într-un singur weekend, la Papp Laszlo Sports Arena din Budapesta, performanţă ce l-a propulsat pe locul 2 în clasamentele Billboard Boxscore și Pollstar, pentru numărul de bilete vândute la nivel mondial. Piesele interpretate în concerte s-au clasat tot pe a doua poziţie în topul Bilboard, în vreme ce, pe Deezer, HAVASI a ocupat prima poziţie la secţiunile artist, melodie şi album.

Pe lângă activitatea în muzică, HAVASI a devenit şi un profesionist al boxului thailandez şi are ca pasiuni deltaplanorismul, motociclismul şi maşinile de lux.

Bilete HAVASI la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul HAVASI de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 22 noiembrie 2016, pot fi achiziţionate online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Copiii cu vârsta sub 16 ani beneficiază de o reducere de 50%.

Categorie Preţ copii sub 16 ani Preţ normal
Categorie VIP 225 lei 450 lei cumpără bilete
Categoria I 150 lei 300 lei  cumpără bilete
Categoria II 125 lei 250 lei  cumpără bilete
Categoria III 95 lei 190 lei  cumpără bilete
Categoria IV 80 lei 160 lei  cumpără bilete
Categoria V 65 lei 130 lei  cumpără bilete