Joi, 17 noiembrie 2016, de la ora 19:00, Ion Paladi şi Orchestra Naţională „Lăutarii” de la Chişinău susţin concertul „Dorul Basarabiei” la Sala Palatului din Bucureşti. Concertul face parte din turneul european de promovare al albumului cu acelaşi nume. Nicolae Furdui Iancu, Petrică Mîţu Stoian, Constantin Enceanu, Mioara Velicu se numără printre invitaţii speciali care vor participa la spectacolul „Dorul Basarabiei”.

Evenimentul va reuni concepte inedite de regie, scenografie şi grafică cu elemente de folclor şi muzică populară. Spectacolul de deschidere al turneului a fost susţinut în 2013, la Chişinău, iar de atunci au mai avut loc concerte la Iaşi, Madrid, Lisabona, Londra, Atena şi Paris.

Alături de Ion Paladi şi orchestra de la Chişinău, pe scena Sălii Palatului vor urca mai mulţi artişti de renume precum: Nicolae Botgros, Nicolae Furdui Iancu, Petrică Mîţu Stoian, Lupu şi Cornelia Rednic, Constantin Enceanu, Niculina Stoican, Steliana Sima şi Mioara Velicu. Prezentatoarea show-ului va fi Andreea Marin.

Originar din nordul Republicii Moldova, Ion Paladi a cochetat cu muzica încă din copilărie. Imediat după finalizarea studiilor, a lansat primul album din carieră: „De la inimă, la lume” (2004). Doi ani mai târziu, a început colaborarea cu o casă de discuri din Chişinău şi sub egida acesteia a lansat cea de-a doua producţie de muzică etno, „Pe mine mă cheamă Ion” (2006).

„Bine-i şade mesei mele” este unul dintre cele mai importante materiale ale artistului şi primul său album de muzică populară. Lansat în 2007, proiectul reprezintă o colaborare de succes a interpretului cu Orchestra Naţională de la Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros. La realizarea lui au luat parte şi Corneliu Botgros şi Adriana Ochişanu. Albumul a înregistrat cele mai mari vânzări din Basarabia.

„La fântâna lui Gheorghiţă”, „Foaie verde trei chiperi”, „Foaie verde frunză deasă” sunt unele dintre cele mai cunsocute melodii ale cântăreţului. De-a lungul carierei, Ion Paladi a colaborat cu mai mulţi artişti din industria muzicală, printre care Cristian Pomohaci, Cristina Spătar şi Adriana Ochişanu.

Bilete concert „Dorul Basarabiei” la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele la concertul „Dorul Basarabiei” de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 17 noiembrie 2016, pot fi achiziţionate online de pe www.biletonline.eu, la mai multe categorii de preţ în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Zona A 150 lei
Zona B 100 lei
Zona C 80 lei
Zone D 60 lei
Zone E 50 lei

Concertul „Dorul Basarabiei” este organizat de Sens Music.