Acest eveniment a avut loc in data de 11 Apr 2017.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Marţi, 11 aprilie 2017, de la ora 21:00, trupa rock Bucium susţine concertul de lansare a noului album, „Live în Codrul Ascuns”, la Expirat Halele Carol (Sala Compresoarelor) din Bucureşti.

Albumul „Live în Codrul Ascuns” a fost lansat în mediul digital pe 1 decembrie 2016. Înregistrările au fost făcute de Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity şi prieten apropiat al trupei. El a apucat să mixeze prima piesă de pe album, însă procesul a fost întrerupt de momentul #Colectiv.

Pe album sunt incluse şi două bonus tracks, ca omagiu adus lui Adrian Rugină, fostul toboşar al trupei. Adrian a decedat în momentul #Colectiv, în timp ce încerca să salveze mai mulţi oameni din incendiu. Cele două piese bonus reprezintă prima şi ultima piesă înregistrate alături de Adrian.

Albumul în forma fizică are un design inedit, format 22×22 cm, şi conţine un compact disc care arată precum un vinil. Deoarece fiecare piesă este o poveste în sine, acestea vin însoţite de câte o ilustraţie proprie.

„Greuceanu’” este numele celui mai recent single de pe album, acesta fiind promovat printr-un videoclip lansat la începutul acestui an. Piesa este inspirată din basmul românesc cu acelaşi nume şi s-a născut ca urmare a multor improvizaţii live.

Bucium este o trupă rock ce transpune tradiţii, ritmuri şi credinţe populare, aduse într-o notă contemporană. Stilul lor îmbină elemente are aparţin mai multor genuri muzicale, de la folk şi rock progresiv la ambiental, metal simfonic şi tribal. Atât versurile, cât şi ritmurile sunt compoziţii originale, nefiind culese din popor. Numele trupei reprezentă buciumul românesc, un instrument muzical folosit de păstorii români.

Membrii trupei sunt: Andi Dumitrescu (chitară, voce, clape, instrumente de suflat), Mihai Balabaş (vioară, chitară), Robert Ardeleanu (bas), Cristian Răducanu (tobe), Alexandra Milea (vioară).

Bilete Bucium la Expirat Halele Carol din Bucureşti

Biletele pentru concertul Bucium – „Live în Codrul Ascuns” de la Expirat Halele Carol din Bucureşti, de pe 11 aprilie 2017, pot fi achiziţionate din reţeaua IaBilet şi online de pe www.iabilet.ro, la preţul de 20 lei. La intrare, biletele vor fi 30 lei. Cei care cumpără bilete în avans vor putea achiziţiona albumul la un preţ preferenţial, de 30 lei, direct la eveniment.

Pentru cei care doresc să susţină activitatea trupei, la intrare vor putea fi achiziţionate şi tricouri.