Marți, 24 octombrie 2017, de la ora 19:00, formația Anathema susține un nou concert la Arenele Romane din Bucureşti, în cadrul ARTmania Bucharest Blast. Totodată, spectacolul are loc în cadrul turneului european de promovare al celui mai recent album al trupei, „The Optimist”.

Anathema revine cu un nou concert în România, iar de această dată, membrii trupei vor prezenta și cel mai nou material discografic, lansat în luna iunie a acestui an, care poartă numele turneului de promovare, „The Optimist”. Noul disc a fost înregistrat în iarna anului trecut și este descris de trupă drept „albumul care va dezvălui unele dintre cele mai întunecate, provocatoare și surprinzătoare piese compuse de Anathema până acum”. Frumusețea, intensitatea, drama, liniștea, speranța, trimiterile la o dimensiune extra-muzicală, elemente care au reprezentat laitmotivele călătoriei artistice parcurse de trupă de-a lungul timpului, capătă o nouă profunzime.

Întregul material discografic este, așa cum Daniel Cavanagh mărturisește, „o călătorie”. „Cântecele sunt nedeslușite. Nu există o cale corectă sau greșită de a le simți și de a le interpreta. Mesajul fiecărei melodii se va contura în funcție de persoana care o va asculta”, declară Daniel.

Trupa a fost înfiinţată în 1990 în Liverpool, din dorinţa fraţilor Cavanagh şi a cântăreţului Darren White, fiind cunoscută în acel timp sub numele de Pagan Angel. Tot în acelaşi an, aceştia au lansat primul lor demo, „A illiad of woes”, care a pus în evidenţă potenţialul trupei. Un an mai târziu, trupa lansează un al doilea demo „All Faith is lost” şi un prim extras „They Die”, înregistrări care au captat atenţia Peaceville Records.

Formația s-a reinventat de-a lungul carierei, trecând de la registre muzicale de death/doom metal la progressive metal, adăugând pe rând, note de heavy metal și elemente clasice. Prin albume ca „A Natural Disaster” (2003), „We’re Here Because We’re Here” (2010) şi „Wheather Systems” (2012), Anathema şi-a adjudecat titlul de muzicieni foarte buni şi au câștigat devotamentul multor fani, impresionând criticii din toată lumea, şi aducând elemente originale cu fiecare material discografic în parte.

Bilete Anathema la Arenele Romane din București

Biletele pentru concertul Anathema de la Arenele Romane din București, de pe 24 octombrie 2017, se pot achiziționa din rețeaua Eventim și online de pe www.eventim.ro, la prețul general de 120 lei.

Categorie Preţ
Acces general 120 lei bilete

Concertul Anathema din cadrul ARTmania Bucharest Blast este organizat de ARTmania Events.