Ştii că e vară nu doar pentru că afară sunt peste 30 de grade, dar mai ales pentru că aproape în fiecare weekend te aşteaptă câte un festival de muzică. Până la B’ESTFEST Summer Camp mai sunt doar câteva zile. Dacă ţi-ai strâns prietenii şi ţi-ai făcut programul pentru perioada 6 – 8 iulie 2012, tot mai e nevoie să ştii câteva lucruri despre unul dintre cele mai aşteptate festivaluri de muzică ale verii.

Află mai multe despre B’ESTFEST Summer Camp!

Fabrica de Rock

Un alt punct de atracţie în cadrul B’ESTFEST Summer Camp este Fabrica de Rock powered by Ciuc Premium. Proiectul, susţinut de clubul Fabrica, va oferi publicului atât show-uri live metal, punk şi hardcore în pauzele dintre concertele de pe Jägermeister Stage, cât şi cele mai tari party-uri pentru rockeri înfocaţi – de la bikeri, punkeri şi metalişti până la iubitori de balade. Programul va include show-uri cu trupele Flesh RodeoStone BoxManfellow (vineri, 6 iulie), Tep Zepi, Recycle Bin, Chester (sâmbătă, 7 iulie), White WallsMediocracy şi Cap de Craniu (duminică, 8 iulie).

De asemenea, fanii vor avea parte în fiecare seară de o trupă cover sau tribute: Avenue, Tribut & Costica Sandu şi The R.O.C.K., care îi vor încânta pe cei prezenţi la festival cu piese ale unor celebre trupe rock.

În plus, organizatorii au anunţat alte cinci nume ce se alătură line-up-ului B’ESTFEST Summer Camp din acest an:  MeelooxSophisticated Lemons şi Backstage Hero (România) şi DJ CA:RO (Marea Britanie), Ostava din Bulgaria şi Lucky Funeral din Grecia (care îi va înlocui în program pe macedonenii de la Point Blank).

Green Village revine la B’ESTFEST

La fel ca anul trecut, Green Village, susţinut de Ford, va fi prezent în cadrul festivalului. Cunoscut ca ambasador al unor importante proiecte eco, Zoli Toth, Preşedinte al Asociaţiei Star Education, va coordona şi in acest an Green Village, încurajând tinerii să trăiască experienţa festivalului într-un mod eco-friendly. Odată ajunşi în zona Green Village, fanii festivalului şi susţinătorii mişcării green vor avea la dispoziţie un mic parc amenajat de ALPAB special pentru ei, spaţii de lectură cu cărţi ale secolului XXI (cei pasionaţi de citit vor putea lectura de pe eReadere puse la dispoziţie de ELEFANT.RO), expoziţii cu obiecte din materiale reciclate realizate de copii, ateliere de pictură pe sacoţe de pânză etc.

O componentă importantă a Green Village la B’ESTFEST Summer Camp în acest an este World Water Tour, un proiect internaţional al celor de la WWF. Acesta are ca scop principal introducerea conceptului „water footprint” ce doreşte să atragă atenţia asupra modalităţilor de păstrare a apei curate, cu un accent aparte pus pe Dunăre. În cadrul World Water Tour va exista un camion eco ce va prezenta publicului habitatul şi speciile locale ale Dunării, habitatul şi speciile regionale, precum şi legătura dintre oameni şi modalităţile prin care aceştia se pot implica în stoparea poluării apei.

Corturi şi rulote la cheie în campingul B’ESTFEST

Ediţia din 2012 a B’ESTFEST Summer Camp va include o zonă mult mai mare de camping, cu toate dotările necesare. Preţul unui voucher de cazare în camping este de 15 lei, dar există şi posibilitatea închirierii unor corturi gata montate, precum şi achiziţionarea de echipamente de camping, chiar în spaţiul festivalului; acestea vor fi de două persone şi vor costa 50 de lei (pentru toate cele trei zile de festival). Mai mult decât atât, publicul care va decide să rămână peste noapte în zona de camping va avea la dispoziţie o băcănie pentru aprovizionare, plus mâncare şi băutura asigurate de Cârciuma din Drum, deschisă non-stop în zona de camping pe durata festivalului.

Tot în zona de camping, fanii festivalului vor avea la dispoziţie şi un număr limitat de vestiare unde işi vor putea lăsa, sub cheie, toate obiectele de valoare. Pentru cei care doresc să rămână în B’ESTFEST Park pe toată durata festivalului, dar nu sunt obişnuiţi cu dormitul în cort, în camping-ul festivalului este permis şi accesul cu rulote. Închirierea unei rulote costa 70 euro/zi (rulotele au aer condiţionat, toalete ecologice şi duş cu apă caldă), iar pentru mai multe informaţii, precum şi poze cu rulotele disponibile, se poate accesa site-ul, www.cineserv.ro.

Bilete B’ESTFEST 2012

Biletele şi abonamentele pentru B’ESTFEST Summer Camp 2012 sunt disponibile la următoarele preţuri:

În avans:

Abonament – 265 lei
Voucher Camping – 15 lei
Bilet pentru o zi – 125 lei

La intrarea în zona de festival:

Abonament – 285 lei
Voucher Camping – 15 lei
Bilet pentru o zi – 150 lei

Biletele şi abonamentele în avans pot fi achiziţionate din reţeaua MyTicket şi online pe www.myticket.ro.

De asemenea, tinerii de până în 26 de ani beneficiază de 50% discount din preţul biletului dacă vin în „gaşcă” de 5 persoane. Utilizând aplicaţia de pe Facebook-ul oficial al festivalului, tinerii pot câştiga abonamente gratuite la B’ESTFEST, invitaţii la Red Hot Chili Peppers şi multe alte premii.

Pe scenele festivalului organizat de Emagic vor urca între 6 şi 8 iulie 2012 peste 100 de artişti. Dintre aceştia amintim PulpRoyksoppAndy CCaro EmeraldDope D.O.D, KreatorMeshuggahMilowModestepSelah Sue şi mulţi alţii.