Organizatorii festivalului Jazz in the Park de la Cluj-Napoca lansează biletele neobligatorii pentru susţinerea Fondului Jazz in the Park. Direcția din acest an include proiecte de integrare a comunităţii din Pata Rât şi dezvoltarea de proiecte culturale pentru oraş.

Jazz in the Park se implică anul acesta în finanţarea proiectelor socio-culturale, iar o parte din destinaţia fondului va fi direcţionată către comunitatea din Pata Rât, unde locuiesc în condiţii improprii, lângă groapa de gunoi, peste 1.500 de persoane.

Astfel, anul acesta Fondul Jazz in the Park are două obiective generale:

  • Finanţarea a două proiecte de susţinere a comunităţii din Pata Rât, iniţiative educaţionale, sociale şi culturale.
  • Finanţarea celor mai creative şi practice iniţiative utile oraşului, la fel ca anul trecut.

Strângerea de fonduri a început, iar proiectele ce vor fi finanţate urmează să fie stabilite în urma unui apel public lansat în luna iulie 2017. Oricine îşi poate arăta susţinerea pentru cauza Fondului Jazz in the Park, prin cumpărarea unuia sau mai multor bilete neobligatorii la festival, care pot fi achiziţionate din reţeaua distribuitorilor de bilete.

Fondul Jazz in the Park a debutat în 2014 din dorinţa organizatorilor festivalului de a determina comunitatea să se implice în proiecte care să transforme în bine oraşul. Până acum au fost acordate, din Fondul Jazz in the Park, burse pentru tineri muzicieni talentaţi, au fost finanţate iniţiative culturale şi proiecte de artă experimentală.

Jazz in the Park lansează biletele neobligatorii pentru susţinerea Fondului Jazz in the Park

Anul trecut, în Fondul Jazz in the Park s-au adunat 15.000 de euro, bani care au ajuns la trei proiecte artistice: Măscărici, Moara şi Our Environment Remixed.

Accesul la concertele în Parcul Central şi de pe malul Someşului la Jazz in the Park este liber, dar participanţii pot cumpăra unul sau mai multe bilete neobligatorii de susţinere a Fondului Jazz in the Park. Suma minimă pe care participanţii o pot direcţiona spre fond este de 10 lei. Cei care aleg să cumpere un bilet neobligatoriu extra, în valoare de 50 de lei, vor primi un tricou de susţinător al Fondului Jazz in the Park la sosirea în Parcul Central.

Jazz in the Park 2017 are loc între 26 iunie şi 2 iulie în mai multe locuri din Cluj-Napoca. Dhafer Youssef, Susana Baca, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Vintage Trouble, Jojo Mayer & Nerve, Skalpel, Viva Vox Choir, Tatran, Mammal Hands şi Hidden Orchestra se regăsesc printre artiştii invitaţi să susţină concerte în cadrul festivalului.