Organizatorii Electric Castle anunţă că festivalul va oferi în acest an mai mult decât muzică. Reprezentaţii de teatru, întâlniri cu personalităţi publice, instalaţii de artă interactive, workshop-uri de muzică şi pictură colaborativă completează programul pe timpul zilei al celei de-a 5-a ediţii a evenimentului de la Castelul Bánffy, de la lângă Cluj-Napoca.

Produs de un colectiv de artişti din Noua Zeelandă şi Marea Britanie, „Lords of Lightning” este un spectacol în care tehnologia întâlneşte creativitatea, iar rezultatul devine o experienţă magică. Fulgere generate artificial, cu lungimi de până la cinci metri, vor lumina serile Electric Castle, timp de trei ori pe zi, de joi până duminică.

Suprafaţa festivalului va fi pusă şi mai mult în valoare, anul acesta, de Cirque Bijou, o trupă care depăşește graniţele spectacolului contemporan, căutând mereu experienţele noi, neaşteptate şi extraordinare. Artiştii britanici vor da culoare festivalului alături de spectatorii invitaţi să intre în joc, printr-o coregrafie de umbrele iluminate, care îşi sincronizează culorile şi pulsaţiile pentru a crea un spectacol vizual memorabil.

Participanţii vor putea, pentru prima dată pe durata festivalului, păşi în interiorul castelului Banffy, unde mai multe încăperi au fost reabilitate şi prin contribuţia financiară a Electric Castle şi aduse în condiţii de siguranţă, care permit accesul vizitatorilor. Acestea vor găzdui instalaţii de artă interactive, dar şi un decor inedit creat special pentru perioada festivalului. Artistul Klaus Obermeyer propune trei instalaţii interactive care oferă nu doar spectacol, ci şi prilej de auto-descoperire şi colaborare cu prietenii pentru a crea o experienţă nouă.

Atelierele de pictură colaborativă şi cele audio-video programate în fiecare zi, începând din ziua 1 a Electric Castle, sunt urmate de întâlniri cu oameni de poveste. Tudor Giurgiu, Cosmin Bumbuţ sunt printre invitaţii sesiunilor „let’s talk”, secţiune organizată de TEDx Eroilor. Stand up comedy show cu Sorin Pârcălab sau Micutzu, proiecţii de filme sau spectacole de teatru semnate „Reactor” sunt programate zilnic.

Electric Castle menţine deschis apelul de proiecte pentru artiştii români. Alte noi instalaţii şi proiecte sunt aşteptate ca propuneri de la designeri şi arhitecți din întreaga țară. Proiectele selectate vor primi granturi de până la 5.000 de euro pentru a deveni realitate. Este de asemenea deschisă înscrierea trupelor şi artiştilor români aflaţi la început de carieră.

Abonamente Electric Castle Festival 2017

Abonamentele de acces general pentru Electric Castle Festival 2017 au fost epuizate, dar mai sunt în vânzare în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro abonamente premium, dar şi biletele „Any Day Ticket” şi „Any Day Premium Ticket”.

Categorie Preţ întreg
General Access Pass 499 lei + taxe SOLD OUT
General Access Pass + camping 599 lei + taxe  SOLD OUT
Premium Pass 899 lei + taxe (970.92 lei) bilete
Premium Pass + camping 999 lei + taxe (1078.92 lei) bilete
Bilet Day 0 89 lei + taxe (95.23 lei) bilete
Bilet Any Day Ticket*  189 lei + taxe (202.23 lei) bilete
Bilet Any Day Premium Ticket*  389 lei bilete
The Black Ticket 9999 lei bilete

*Biletele „Any Day Ticket” şi „Any Day Premium Ticket” oferă acces la alegere, într-una din zile a festivalului.

*Zona Premium include: acces zonă vizibilitate bună la scena principală, bar şi toalete private, Fine Dining & Premium food stalls.

Line-up-ul festivalului Electric Castle, ce are loc în perioada 13-16 iulie 2017, îi include pe Deadmau5, Franz Ferdinand, Alt-J, Trentemoller, UNKLE, ZEDD, Paul Van Dyk, House of Pain, Slaves, Gus Gus şi mulţi alţii.

Electric Castle 2017 oferă o suprafaţă crescută până la 220.000 de metri pătraţi, scena principală va avea o deschidere de 80 de metri, un ecran LED de 600 de metri pătraţi ce oferă rezoluţie 8K şi vor fi fi amenajate mai multe zone acoperite pentru public.