Vineri şi sâmbătă, pe 28 şi 29 iulie 2017, în Piaţa Mare din Sibiu, are loc cea de-a 12-a ediţie a festivalului ARTmania. Tarja, Lacuna Coil, Devin Townsed Project, Riverside, You Me At Six, Walkways, Beyond the Black sunt artiştii care concertează la Sibiu. Timp de două zile, iubitorii rock-ului vor avea parte de un răsfăţ muzical alcătuit din simfonic, progresiv, heavy, clasic, alternativ sau gotic metal şi completat cu alte manifestări din zona artelor.

Ediţia din acest an a festivalului ARTmania se desfăşoară sub egida „Take a stand”, o campanie a asociaţiei Yourope, de încurajare a implicării civice şi a coeziunii sociale, o declaraţie pentru apărarea valorilor europene. De asemenea, în perioada festivalului va fi lansat programul „Sibiu-Festival City”.

Alex Clare va concerta la ceremonia de lansare a proiectului „Sibiu – Festival City”, programată joi, 27 iulie 207, de la ora 21:30, în Piaţa Mică din Sibiu.

Cu o ofertă culturală bogată: concerte, expoziții, lansări de carte sau film – platforma „Sibiu – Festival City” va găzdui și prima ediție a reuniunii internaționale Est European Music Conference (EEMC), un eveniment de anvergură europeană, care și-a propus să aducă la masa dialogului peste 500 de experți, autorități, promoteri români și principalii operatori de pe piața internațională a festivalurilor.

Desfăşurat într-o zonă generoasă în mistere şi legende despre creaturi mitologice, evenimentul de la Sibiu i-a determinat pe italienii de la Lacuna Coil să dea frâu liber imaginaţiei şi încântării pentru meleagurile transilvănene.

„Care-i primul lucru la care vă gândiți când vine vorba de Transilvania? Nouă ne vine în gând excelentul Festival ARTmania de la Sibiu! Am fost acolo în urmă cu câțiva ani, am avut un concert extraordinar, după care am mai petrecut vreo două zile pierduți printre niște munți de o frumusețe sălbatică, într-un ținut presărat cu castele vechi, vârcolaci, un tărâm cu neguri pline de magie. Abia așteptăm să ne întoarcem în vara aceasta, cu un show mult mai mare, alături de un lineup excelent. Va fi grandios! Și zgomotos”, a transmis Christina Scabbia (solista Lacuna Coil).

Program concerte ARTmania Festival 2017

Vineri, 28 iulie 2017

Riverside (Polonia)
Lacuna Coil (Italia)
Devin Townsed Project (Canada)

Sâmbătă, 29 iulie 2017

Walkways (Israel)
Beyond The Black (Germania)
You Me At Six (UK)
Tarja (Finlanda)

Bilete şi abonamente ARTmania Festival 2017

Bilete şi abonamentele pentru cea de-a 12-a ediţie a festivalului ARTmania, ce are loc pe 28 şi 29 iulie 2017 în Piaţa Mare din Sibiu, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la următoarele preţuri:

Categorie Preţ
Abonament 230 lei cumpără
Bilet 1 zi 140 lei cumpără

Platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică, ARTmania s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Marcă cu prestigiu şi tradiţie pe scena culturală regională, ARTmania şi-a conturat propria identitate cu un concept îndrăzneţ şi un ambient special – Piaţa Mare a uneia dintre cele mai frumoase citadele medievale din Estul Europei.

Festivalul ARTmania este un eveniment organizat de ARTmania Events.