alt-J, Moderat, Nero, Noisia şi Architects se regăsesc printre primii artişti confirmaţi la Electric Castle (EC) 2017. În acelaşi timp, o nouă tranşă de abonamente a fost pusă în vânzare pentru cea de-a cincea ediţie a festivalului, ce va avea loc între 12 şi 16 iulie 2017, la Castelul Bánffy din Bonţida. Pentru prima dată, organizatorii festivalului permit achiziţionarea abonamentelor şi opţiunilor de camping în rate.

alt-J a câştigat deja un Mercury Prize în 2012, anul în care trupa debuta cu albumul “An Awesome Wave”, ce avea să le aducă şi trei nominalizări la Brit Awards. Tinerii englezi se regăsesc pe soundtrack-ul filmului Silver Linings Playbook, iar celebrităţi precum Aaron Paul şi Ellie Goulding şi-au recunoscut oficial admiraţia faţă de muzica lor. Scena Electric Castle 2017 va fi gazda unui mix unic de indie şi rock progresiv a trupei recunoscute după semnul ∆, semn care dă şi numele formaţiei – combinația de taste alt-J este cel mai simplu mod de a scrie acest semn pe un Mac.

Moderat este unul dintre cele mai creative proiecte de pe scena dance din ultimii ani, iar trupa a fost invitată la evenimente din cele mai diverse, de la show-uri live BBC Radio, până la festivalul de jazz de la Montreux. Cei trei artişti germani (Gernot Bronsert, Sebastian Szary, Sascha Ring) au lansat cel mai recent album anul trecut, şi sunt în turneu mondial, cu concerte programate din Mexic până în Ucraina.

Premiaţi cu Grammy, britanicii de la Nero ajung la EC 2017 alături de Alana Watson şi Noisia, una dintre cele mai cerute trupe în clasamentele făcute de fanii Electric Castle. Noisia sau „regii Drum and Bass”, aşa cum sunt numiţi adeseori, au colaborat cu Skrillex şi Robbie Williams, iar Foreign Beggars este trupa cu care formează super-grupul „I Am Legion”. În iulie, Noisia va aduce la EC 2017 „Outer Edges”, un concept performance lansat anul acesta pe care criticii l-au numit „echivalentul unui film de Kubrick transpus în muzică D&B”.

Architects este o trupă metal care a avut o ascensiune remarcabilă în ultimele luni, iar aceştia sunt invitaţi la Electric Castle în plin turneu de promovare al celui mai recent album, „All Gods Have Abandoned Us”.

DJ-ul care i-a inspirat pe John Legend şi Kanye West, canadianul A-Track, a dezvoltat propriul lui sistem de scratching, preluat ulterior şi de alte nume mari. La 15 ani era cel mai tânăr câştigător al campionatului mondial al DJ-ilor (DMC World DJ Championship), pe care ulterior l-a mai câştigat încă de 4 ori.

Alţi artişti confirmaţi pe scena Electric Castle 2017 sunt: Dixon, DJ Sneak, Âme Live, Soom T, o revelație a scenei dub reggae, cunoscută pentru colaborările cu Asian Dub Foundation şi The Orb, DJ-ul londonez Metrik şi Etherwood, ambii parte a Hospital Records, dar şi Crazy P Soundsystem.

Programat între 12 şi 16 iulie 2017, miercuri fiind ziua zero, Electric Castle ajunge la ediţia a 5-a să acopere o suprafaţă de 220.000 de metri pătraţi. Festivalul va avea 7 scene, din care două acoperite, toate pregătite pentru cei 130.000 de participanţi estimaţi anul viitor.

Abonamente Electric Castle Festival 2017

Abonamentele pentru Electric Castle Festival 2017 au fost puse în vânzare în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro şi pe site-ul oficial al festivalului, la mai multe categorii de preţ.

Abonamentele General Access Pass pot fi cumpărate la preț redus, în cadrul promoţiei Winter Sake între 8 şi 21 decembrie 2016.

În premieră, Electric Castle oferă posibilitatea fanilor care îşi cumpără abonamente sau opţiuni de camping până în 21 decembrie să plătească preţul final în 6 rate lunare. Detalii pe site-ul festivalului.

Categorie Winter Sale Preţ întreg
General Access Pass  319 lei + taxe 499 lei + taxe bilete
General Access Pass + camping 419 lei + taxe 599 lei + taxe bilete
Premium Pass - 899 lei bilete
Premium Pass + camping - 999 lei bilete
The Black Ticket - 9999 lei bilete

Electric Castle Festival este un eveniment organizat de Boiler Events.